top of page
Felidae_logo_wit_trans.png

Investeren in de grootste markt ter wereld?

Felidae is het eerste volledig Nederlands georganiseerde beleggingsfonds dat gespecialiseerd is in actief handelen op de wereldwijde valutamarkt.

Onze deelnemers vormen tevens een besloten zakelijk netwerk dat voorziet in unieke activiteiten die leiden tot wederzijds zakendoen.

felidae_munt

Het Fonds

Felidae is een actief beheerd Forex-fonds dat zowel middels algoritmes als wel handmatig handelt in 's werelds meest vooraanstaande munteenheden.

eurekahedge_benchmark
felidae_logo

EHFI

+1.77%

FEL

-2.58%

Netto in 2023

EHFI-251 is onze benchmark index die de maandelijkse prestatie van 3380 hedgefunds wereldwijd weerspiegelt. 

*Laatste update 19 mei

felidae_munten

Onze Visie

Het Fonds streeft naar een consistente kapitaalgroei onafhankelijk van de bewegingen en ontwikkelingen op de aandelen- en obligatiemarkten.

Meer dan
beleggen

Een portfolio dat is bedoeld als spreidingsproduct voor de actieve belegger.

felidae_logo
Fonds
Home
Rendement

Rendement

Op maandbasis wordt de intrinsieke waarde, Net Asset Value (NAV), van het Felidae Fonds berekend door onze fondsadministrateur Bolder, een volledig onafhankelijke externe partij. 

Geschiedenis van onze modellen (Netto)

felidae returns (8).png

*Resultaten zijn nettoresultaten NA aftrek van beheerkosten, inschrijfkosten en prestatievergoeding. De genoemde resultaten van 2017 tot en met 2020 zijn gerealiseerd vóór de start van het Felidae Fonds. 

**De eerste 6 maanden van 2021 zijn volledig gericht op de opzet van het Felidae fonds. Vanaf Juli 2021 is het Felidae fonds publiek toegankelijk voor investeerders.

AdobeStock_418712312.jpeg

Waarom nu beleggen op de valutamarkt?

Wij zijn Felidae Investment Partners

felidae_munt

Felidae is een volledig Nederlands georganiseerd beleggingsfonds dat is ontstaan uit passie voor de financiële markten. De oprichters zijn al sinds 2014 actief en hebben zich ten doel gesteld de financiële markt toegankelijker te maken voor de particuliere belegger. Het gestelde doel bestaat o.a. uit het bouwen van een unieke portfolio dat consistent rendement genereert met een voorspelbaar laag risico. Quote: “Ons fonds onderscheidt zich door haar unieke algoritmes (eigen productie) en handmatig handelen (inhouse traders) te combineren met een Businessclub van gelijkgestemde participanten”. 

Wilt u lezen hoe het allemaal is begonnen?

IGlogored.png
BDO accountant
bolder admin
finalto_logo
bloomberg logo
Structuur
structuur_felidae_2023.png

Een transparante structuur: fonds voor gemene rekening. 

Het Felidae Fonds heeft de structuur van een Fonds voor Gemene Rekening (FGR) naar Nederlands recht.

Een FGR is een overeenkomst tussen de beheerder, de bewaarder en de participanten van het Fonds. Hierin staat dat de beheerder de gelden van de participanten belegt.

 

Het totaal belegde fondsvermogen is echter ondergebracht in een stichting en staat op naam van Stichting Juridisch Eigendom Felidae Fonds.
 

​Hiermee is de stichting juridisch eigenaar en kan de beheerder alleen met gelden handelen op de valutamarkt en niet onttrekken aan het Fonds. Zo is er sprake van goede afscheiding en bescherming van de belegde gelden van de participanten.

Felidae Nieuws

bottom of page